Vliegvisgroep The Leader

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Traditional hengelsport (sponsor) Rubriek Nieuw of minder bekend (nov '11)

Nieuw of minder bekend (nov '11)

E-mailadres Afdrukken PDF

Het bindseizoen gaat weer beginnen en onze rekken puilen uit van de prachtigste materialen, gereedschappen en haken van bekende firma’s zoals: Orvis, AB Fly, Hareline, Flyscene, Veniard, Flies & More, Petitjean, Metz, Hoffman, Keough, Dynaking, HMH, Renzetti, C&F, Tiemco, Gamakatsu, Partridge, Mustad, Hanak enz.
Van Keough zijn er schitterende nekken en saddles, hele goede kwaliteit voor een messcherpe prijs. Met name de grizzly nekken zijn uitzonderlijk en dat geldt ook voor de flatwing saddles. Die hebben we nu in vijf verschillende kleuren in grizzly en twee speciale roze uitvoeringen voor o.a. de Pattegrissen. De prijzen liggen voor de nekken onder de veertig en voor de saddles onder de vijfenveertig euro.
Nieuw is de Orvis UV Polar Chenille dat onder water licht afgeeft. Het flexibele materiaal geeft in het water een actie die lijkt op marabou en is geschikt voor zowel zoet- als zoutwater patronen. In vijftien kleuren verkrijgbaar,
UV Enhancer Flash is ook lichtgevend en slechts enkele sliertjes van dit materiaal zorgt er voor dat je vlieg meer opvalt. Geeft ieder patroon grotere vangkracht en beweegt op een natuurlijke manier. Verkrijgbaar in zeven attractieve kleuren.
Grote driedimensionale ogen zijn er al, maar nieuw zijn de ovale uitvoeringen hiervan. Zeer realistisch en geschikt voor alle streamers en lures, zelfklevend. Verkrijgbaar in vier maten en in drie kleuren.
De Grab Bags van Orvis zijn er weer en dat zijn grote zakken met veel bindmateriaal voor een prijs die ongeveer de helft tot éénderde is van de waarde die je krijgt. Eigenlijk een soort verrassingspakket met veel kwaliteitsmateriaal voor weinig geld.
Van Zap-a-Gap is er een nieuwe lijm waarmee je ook foam kan lijmen zonder dat het wordt aangetast. Uniek op de markt en ideaal voor binders die bijvoorbeeld sprinkhanen van foam binden.
Poly-Pro Yarn is een verbeterde uitvoering van de gewone uitvoering. Deze nieuwe uitvoering heeft heldere kleuren is doorzichtig en een hoger drijfvermogen. Ideaal voor beetindicators, parachute post, spinner- en sedgevleugels. In zes kleuren leverbaar.
Antron Yarn in een nieuwe uitvoering met extra lichtreflectie. Maakt schitterende tailing shucks en spinnervleugels. In veertien kleuren leverbaar.
Er zijn vijf hele mooie nieuwe Orvis dubbings in een grote variatie kleuren. Naast de bestaande collectie Orvis dubbing in vijf variaties is het wel een heel kompleet pakket geworden en is er voor ieder patroon wel de ideale dubbing te vinden. In het kort volgen hier de kenmerken:

Naturel - bestaat uit een blend van verschillende soorten natuurlijk haar
Dry Fly - zachte fijne dubbing voor alle duns en spinners
Antron - zeer gemakkelijk allround dubbing met Trilobal fibers voor extra sprankeling
Ice - de beste schittering, superzacht voor eenvoudig binden van droog, nimf of streamer
Nymph - uitgelezen kleuren en structuur voor nimfen van de meivlieg en steenvlieg
Wiggle - hazenoor gemixt met rubber voor extra beweging van steenvlieg- en meivliegnimfen
Scud - zachte dubbing in heldere natuurlijke tinten voor scud, shrimp en sowbug
Silk - 100% pure zijde fibers voor haken 16 tot 28, waterafstotend, hoog drijfvermogen
Hare’s Ice - 50/50 mix van Ice dub met hazen spikehairs voor een realistisch resultaat
Quick-Descent - dubbing gemixt met zwaar materiaal dat de vlieg snel laat zinken

Van Enrico Puglisi zijn er nu drie soorten flash materiaal die geschikt zijn voor de meeste zoutwater- en streamerpatronen. De soorten zijn: Sparkle, EP Fibres en 3D Fibres. Dit materiaal is sterk en heeft heel veel actie in het water, de kleuren zijn helder en hebben een geweldige glans en schittering. Maakt van ieder patroon iets speciaals. Leverbaar in een groot aantal kleuren.

Het binden met foam en kunststof vleugelmateriaal is in opkomst en tijdens de Traditional Vliegbindzesdaagse lieten Johan Put en Harry Schoel zien wat de mogelijkheden zijn. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment foam en stansjes. Nieuw in ons assortiment zijn de producten van Jason uit Zweden. Dit pakket bestaat uit een groot aantal vleugelbranders en vleugelmateriaal, teveel om hier op te noemen, maar de tests die wij deden zijn indrukwekkend. De vleugeltjes zijn heel sterk en bijzonder levensecht, ze zijn met lucht gevuld en drijven als een kurk. Wil je meer weten schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en dan ontvang je zodra het materiaal er is een uitgebreide nieuwsbrief van ons.

Kijk op onze site www.traditional.nl voor meer nieuws over o.a. de Traditional Vliegbindzesdaagse en onze workshops Vliegbinden en Hengelbouw of meld je aan voor onze nieuwsbrief op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. dan word je door ons op de hoogte gehouden van onze activiteiten.

C&F new_products

Laatst aangepast op dinsdag 20 december 2011 19:37  

Laatste reacties

Inlog formulier


Kalender

Augustus 2020
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Agenda

Geen evenementen
Banner