Vliegvisgroep The Leader

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vliegvissen Verhalen Buitenland Vissen in zuid Spanje

Vissen in zuid Spanje

E-mailadres Afdrukken PDF

1 maart is het snoekseizoen weer gesloten. Toen ik stopte met werken ging ik elk jaar in maart en april naar Zuid Spanje. Daar wordt het weer dan meestal zoals bij ons in de maand mei. In Spanje had ik een riviertje ontdekt met meestal helder water, ongeveer een halve meter diep. Ik ging daar pas in vissen wanneer ik de vissen had ontdekt. Ik ging dan vissen met natte vliegen of nimfen met een tip van 22/00. Het eerste schot is meestal snoeihard dus houd je hengel hoog om die klap op te vangen. De meeste vissen en dan heb ik het over Barbelen, zijn 40 tot 50 cm lang en soms moeilijk te vangen en te dresseren. Ik ga meestal na 3 uur vissen, want dan zijn ze het best te vangen. Als je goed gevangen hebt, kan het zo zijn dat je de eerste 3 dagen niets meer vangt. Na een paar dagen willen ze pas weer bijten. Volgens mij is het geheugen van een barbeel daar 10 keer beter dan dat van een forel.

Leader juni_2010_Spanje_1

Wanneer het heeft geregend wacht dan maar gerust 10 dagen met vissen, want dan is het water pas weer helder. Ga je toch vissen neem dan een klein spinnertje een lepeltje of plugje mee. In de 2 maanden dat we daar waren huurden we een kleine flat aan het strand, dit i.v.m. het uitzicht. Wel op het zuidwesten want de noordenwind is ook daar koud. Wij vlogen altijd naar Malaga en woonden tussen Toromolinos en Benalmadena Costa. Wij hebben het nog gekend als de visserswijk Caruela. Nu is het er in de zomer vergeven met toeristen maar in de winter valt dat best wel mee. Het strand is mooi beschut en je ziet alleen maar oudjes. Bij mooi weer ging ik 's morgens om 8 a 9 uur met bus of treintje naar het treinstation van Malaga. Vervolgens moest ik overstappen op de trein naar Alora, wat het eindpunt is. Ik ging er altijd een halte eerder uit bij Pizarra. Dit moest wel snel gebeuren want hij rijdt zo weer verder. Uit het station loop je rechtsaf en vervolgens einde weg weer rechtsaf het spoor onderdoor. Hierna de weg volgen naar de rivier. Is het water hoog dan linksaf. Is het water laag dan rechtsaf

Leader juni_2010_Spanje_2
Soms kan je de rivier volgen tot je bij 2 bruggen komt ,vandaar kan je op een weg langs bedrijven komen en loop je zo weer naar het station. Vanaf Torromolinos kan je een retourtje nemen naar Pizzarra. Er rijdt ook een lichtgroene bus vanaf het busstation bij het treinstation naar Pizzarra en verder. Het openbaar vervoer in Spanje is heel goedkoop, trouwens alles eigenlijk. In dit gebied heb ik 15 jaar gevist elk jaar was weer anders. Wij gingen in September ook maar dan was het soms bar warm maar toch vis vangen. Wanneer je op je labtop Google-earth intikt en dan pizzarra-spanje dan kan je streek goed bekijken. Met een auto wordt het een ander verhaal, bij de stuwmeren heb ik nooit gevist er zijn rivieren met regenboogforel, de Rio-Frio. Er zijn riviertjes die er leuk uitzien maar in de zomer droogvallen. En na enkele droge winters valt zelfs mijn riviertje droog, dan duurt het een paar jaar voordat er weer vis op zit. De eerste jaren viste ik daar met een duurdere hengel die dan met een dikke barbeel wel eens brak. Ton Temming verkocht mij toen een hengel, een May-Fly 4 delig, een # 4-5. Hij zei "Dirk deze breek je niet zo snel" Ik heb er 4 gekocht en er 14 jaar mee gevist. Nooit heb ik er een gebroken en altijd best gevangen. Misschien zien jullie ze wel eens opduiken op een tweedehands verkoping. Ik heb zonder auto en zonder Spaans te spreken me in dit gebied altijd prima vermaakt. Heb je interesse, in het VNV-blad no. 54 jaargang 2000, staat ook een artikel over dit gebied.

Leader juni_2010_Spanje_4

Groeten, Dirk de Haan.

Laatst aangepast op zondag 04 december 2011 17:21  

Laatste reacties

Inlog formulier


Kalender

Januari 2019
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Agenda

wo 13 feb @20:00 -
bindavond
za 23 feb @09:00 -
gezamenlijke visdag
wo 13 mrt @20:00 -
bindavond
Banner