Vliegvisgroep The Leader

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Traditional hengelsport (sponsor) Rubriek Nieuw of minder bekend (dec '11)

Nieuw of minder bekend (dec '11)

E-mailadres Afdrukken PDF

 Op 14 januari 2012 organiseert Traditional, evenals vorig jaar, een Zalm- en Steelheaddag o.l.v. visgids Jeroen Wöhe, werpinstructeur Hans Boomsluiter en Ton Temming. Het ochtendprogramma wordt gehouden in de Traditional Clubruimte en het werpen is in de middag aan de Haarrijnse Plas direct naast de A2 bij de afslag Maarssen/Vleuten. I.v.m. het beperkte aantal deelnemers van 25 in de clubruimte kan je het beste voor het ochtendprogramma reserveren per telefoon of e-mail. Telefonisch kan dat op nummer 030 243 36 96 en per e-mail op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  Er zijn geen kosten aan verbonden en voor koffie, thee, cake en frisdrank wordt gezorgd. Het middagprogramma aan de plas is niet gebonden aan een aantal, neem je dubbelhandige hengel, waadbroek of lieslaarzen mee en doe mee aan de demo van Jeroen en aan de lessen van Hans met assistentie van Ton en Johan Schoot. 

Of je kleine droge vliegjes wilt binden of grote goudkopnimfen, zoutwater patronen of streamers, bij Traditional vind je het. Van alle bekende merken hebben zij de beste producten geselecteerd en zoals altijd vind je daar de grootste collectie Orvis bindmaterialen, Tiemco en Gamakatsu haken en exclusief voor Europa de Paul Miller Super Spey hackles. De nieuwe voorraad Dyna-King vices komt bij Traditional waarschijnlijk nog voor de kerst binnen, dan moet de vervoerder en de douane wel meewerken anders wordt het tussen kerst en oud en nieuw. De originele Regal en de HMH vice zijn wel al binnen gekomen en zij die deze merken kennen weten dat dit ook topproducten zijn. De serie vliegbindgereedschappen van Stonfo zijn kwalitatief hoogwaardig en scherp geprijsd, maar nu wordt het nog interessanter want je krijgt bij aanschaf van twee stuks het derde Stonfo artikel gratis en voor niks. Het lost de crisis niet op, maar alle kleintjes helpen. 

De nieuwe streamerlijnen van Airflo en van Climax zijn ook in voorraad. De Airflo lijn is in samenwerking met Peter Elberse tot stand gekomen en heeft overlopende kleuren om de lijn minder opvallend te maken voor de vis en opvallender te maken voor de visser. Ze zijn er in aftma #7/8 en in #8/9. De Climax streamerlijn is er in een aftma #8 of in #9 en dit supermerk is een enorme hit in Amerika waar het als een cultktmerk geldt. Door rechtstreekse levering blijven deze lijnen toch gunstig geprijsd. Ze zijn er in een fraaie neutrale beige kleur en de lengte is dertig meter. Door de speciale opbouw is deze lijn ideaal om grote streamers en lures gemakkelijk over grote afstand te werpen. Van Climax hebben wij ook een speciale ovale shooting lijn. De lijn is Low Memory en kringelt dus duidelijk minder dan vergelijkbare monofiele volglijnen. Er zit vijftig meter op een klos en de trekkracht is vijfenvijftig lbs. en dat is rond de vijfentwintig kilo. Ideaal om te gebruiken met een Skagit of Scandi lijn op de steelhead, pacifische zalm en zelfs voor de chinook (king salmon). Behalve alle Speylijnen zoals Skagit en Scandi lijnen van Airflo heeft Traditional nu ook de tussenvorm tussen deze twee lijnen en dat is de nieuwste Airflo Rage Float. Daarmee heb je de geweldige werpeigenschappen van een Skagit gecombineerd met het delicate van een Scandi. De Rage lijnen kunnen worden gebruikt met alle floating, intermediate en sinking leaders, maar dus ook met losse sinktips.

Wil je alles weten over al deze lijnen, ga dan rustig naar Traditional, zij kunnen je er alles over vertellen, maar ook demonstreren aan de plas of op het gras is mogelijk. Voor 2012 heeft Orvis weer enorm veel nieuws en behalve volop nieuwe lijnen, hengels en reels, waar ik later over zal berichten, hebben zij een geheel nieuwe serie waterdichte tassen gemaakt (zie de foto). Alle tassen zijn gemaakt uit een nieuw soort waterdicht materiaal en uitgerust met waterdichte ritsen, zodat je nooit meer bang hoeft te zijn dat je spullen nat zullen worden. De tassen zullen in de loop van januari leverbaar zijn. De Gale Force serie bestaat uit een royale Back Pack waar al je spullen voor een flinke vistrip in gestopt kunnen worden, inclusief hengelkokers.

De Sling Pack draag je tijdens het vissen op je rug en kan eenvoudig op je borst worden gedraaid om tijdens het vissen even snel iets te pakken of te verwisselen zonder de tas af te moeten doen. De Chest Pack is een handig klein tasje om gemakkelijk mee te nemen en vol te stoppen met de belangrijkste spulletjes die je voor een dag vissen bij je hebt. De Waist Pack is een vergelijkbaar tasje als de Chest Pack, maar draag je op de heup. Wordt veel gebruikt bij tropische trips waar een tasje op de rug gaat irriteren.

Orvis Gale Force dec 2011

De Fly Organizer is de thuisbasis voor honderden vliegen die je mooi en overzichtelijk kan indelen op verschillende bledden met foam, zonder de angst dat ze nat zullen worden en gaan roesten voor dat je ze gaat gebruiken.

Hou de Traditional site in de gaten of meld je aan voor de Traditional nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van de activiteiten in de Traditional Clubruimte en winkel. Zoals o.a. de Traditional Vliegbindzesdaagse in januari en februari en de Traditional Workshops vliegbinden en hengelbouw in maart en de Traditional Freeclass Spey (gratis) en de privélessen Speywerpen.

Kijk maar op www.traditional.nl of meld je aan op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Ik wil besluiten om jullie allemaal hele Fijne Feestdagen te wensen en een Gelukkig Nieuwjaar.

Laatst aangepast op dinsdag 10 januari 2012 21:18  

Laatste reacties

Inlog formulier


Kalender

Augustus 2020
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Agenda

Geen evenementen
Banner