Vliegvisgroep The Leader

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vliegbinden
Binden

Probeer eens een ratje of muis

E-mailadres Afdrukken PDF

Je kent ze wel die foto's en verhalen van snoeken die niet alleen vis eten maar ook kikkers, eendekuikens, meerkoeten en ratten. 

De prachtige vliegvisfilm Once in a Blue Moon heeft mij eerder al geinspireerd om met muisimitaties aan de oppervlakte te vissen op de eemhof en de Ronde Bleek. Dat leverde mij een hoop aanbeten en geweldige momenten op van dikke vissen die er met grote boeggolven op klappen. Ik heb zo eens een stuk of dertig aanbeten in een uur weten te krijgen op de grote vijver in de Eemhof. Ik ving er echter maar twee waarvan wel mijn enige bruine forel ooit daar. Ook in Duitsland bij Wagner deed het kleinste muisje in de foto het op de bruine forel. Maar ik moet er wel bij zeggen dat op dat moment de vis ongeveer alles pakte wat je er aan hing.

Het binden is wel een tijdrovend klusje en het is belangrijk al dat hertehaar goed aan te duwen zodat je een egaal en compacte vacht krijgt. Met mijn nieuwe 'hair packer' of in het Nederlands 'haar aanduwer', waarvan ik vandaag de laatste bij Temming heb weggegrist, lukt dat een stuk beter. De grote vlieg op de voorgrond is mijn eerste poging ermee. Ik zit nog steeds te broeden op een mooi groot ratten-patroon voor de snoek. Sommigen bindpatronen voor muizen zijn zo mooi dat het lijkt alsof ze zo de kaas van je brood eten. Maar de meeste daarvan zijn me te klein of niet beweegelijk genoeg. Als er iemand nog een mooi patroon weet dat groot, natuurgetrouw en beweegelijk is, dan houd ik me aanbevolen. 

  

 

2015-12-05 23.13.31

Laatst aangepast op zondag 06 december 2015 00:03
 

Proef-bindavond in de ruigenhoek

E-mailadres Afdrukken PDF

De eerste bindavond van het seizoen zit er al weer op! Deze keer bij wijze van proef op een andere lokatie, namelijk bij forelvijver de Ruigenhoek in Utrecht. Een mooie omgeving waar voor de liefhebber voldoende mogelijkheden zijn om een lijntje te strekken in de polder of in de forelvijver. Huyen en Rick de eigenaars van de Ruigenhoek, zijn zelf ook fervent vliegvisser.
Dirk Schmidt was de voorbinder van de avond, met het voor de hand liggende thema "forelvliegen". Gekozen patroontjes waren de Commorand en Diawl Bach.

Hieronder een sfeer impressie met enkele foto's van de avond. Overgrote merendeel van de aanwezigen was zeer positief over de lokatie.

2015. Import_10_sept_007

2015. Import_10_sept_007

2015. Import_10_sept_007

 

Laatst aangepast op zondag 14 augustus 2016 19:19
 

surf candy!

E-mailadres Afdrukken PDF

Afgelopen weekend bezig geweest met het bouwen van mijn eerste surf candy vliegen. Op youtube kan je de instructies zien, zoek op 'popovics surf candy', heel goed voor zeebaars aldus onze eigen bassmeister Tim de Wit. Deze zijn gebouwd met een koperen of tungsten kraal ter verzwaring. Je kan ze maken met van die handige uv-spulletjes of met epoxy, ik heb beiden geprobeerd om te zien wat duurzamer is. Ook een goede snoekbaarsvlieg lijkt me, ook dat gaan we nog testen.

Onze eerste sessie begin juli leverde behalve een ram op de hengel en een zeebaars die vlak onder de bellyboot kwam nog geen vangst op. Maar toen had ik deze surf candies nog niet. Over een paar weken laat ik jullie weten of de zeebaars deze snoepjes wel lust.

P1030807

Laatst aangepast op donderdag 27 februari 2014 21:51
 

Mylar streamer

E-mailadres Afdrukken PDF

Het wordt weer voorjaar en gaat de vis weer paaien. Hierdoor komt er heel veel speldaas in het water waar de verschillende roofvissen op zullen jagen.

Een simpele en mooie imitatie is een streamertje van mylartube. Het streamertje imiteert een klein vsje en kan dus voor vele soorten roofvis gebruikt worden o.a. baars, roofblei forel en alle andere vissen die op klein speldaas jagen.

 Zie hieronder de bindinstructie.

Laatst aangepast op vrijdag 18 januari 2019 14:38
 

Bindinstructies

E-mailadres Afdrukken PDF

Hieronder volgen een 3 tal vliegen die afgelopen 2 bindavonden gebonden zijn. Kon je er niet bij zijn of wil je nog eens kijken hoe de vlieg gebonden moest worden? Zie hieronder de bindinstructies van de vliegen.

Laatst aangepast op vrijdag 08 februari 2013 21:30
 


Pagina 1 van 2

Laatste reacties

Inlog formulier


Kalender

Juli 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Agenda

Geen evenementen
Banner