Vliegvisgroep The Leader

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vliegbinden Bindavonden Slimme vliegjes

Slimme vliegjes

E-mailadres Afdrukken PDF

Henk Huisink, onze gastbinder van 13 februari, was een groot succes. De leden van The Leader waren in grote getalen aanwezig om de kunt van Henk af te kijken.

Henk begon de avond met een demonstratie van een drie tal vliegen: De Quill Pootjes, De Paraloop en de nylon lus parachute.

image081     image083

Het leuke aan de bindstijl van Henk is dat hij laat zien hoe je op een eenvoudige manier mooie vliegen kunt binden. Ook laat hij zien hoe je met materialen kunt variëren. Dezelfde vlieg kan je binden met een lijfje gemaakt van een pauwenquill, de stam van een hackelveer of dubbing. Een thorax wordt de ene keer gemaakt van dubbing, de andere keer van een fiber uit een pauwenveer. Wat dit laat zien is: bind de stijl van vliegen die je wilt met de materialen die je hebt. Wees niet bang om af te wijken van de voorgeschreven materialen van een patroon.

image085

Het hoogtepunt van de avond was wel de nylonlus parachute. Henk liet zien hoe je op eenvoudige wijze een parachutevlieg kunt maken door de hackle om een nylon lus te draaien. Bij de laatste slag gaat de hackleveer door de lus. En als extrazekering wordt een felgekleurd stukje antron in de lus gestopt en aantrekken maar. Zo eindig je met een eenvoudig te binden en goed zichtbare parachute vlieg. Was je er niet bij en wil je zelf aan de slag met de patronen van Henk, of wil je nog een keer terugkijken hoe ook al weer ging? Hieronder drie filmpjes van de drie patronen die Henk voor de club avond gebonden heeft. Uiteraard met dank aan Henk voor het maken en delen van deze filmpjes met de club.


LINKS naar de drie filmpjes op het YouTube kanaal van The Leader

Nylon lus parachute: https://www.youtube.com/watch?v=Nicdi2Fybdo&t=5s
Paraloop: https://www.youtube.com/watch?v=gnGBGkffCbQ
Quill Pootjes: https://youtu.be/xLCYrdyhGmI

Laatst aangepast op vrijdag 30 augustus 2019 22:25  

Laatste reacties

Inlog formulier


Kalender

Augustus 2022
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Agenda

Geen evenementen
Banner