Vliegvisgroep The Leader

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vliegbinden Bindpatronen Bindpatroon Snoekstreamer

Bindpatroon Snoekstreamer

E-mailadres Afdrukken PDF

De keuze van de materialen zoals kleuren bucktail, veren en zonkerstrip, is geheel aan de binder. Hier een omschrijving zoals ik de snoekstreamer heb gebonden, zie foto.

Zet een flinke snoekhaak in de vice

Zet stevig rood binddraad op de haaksteel en wikkel dit naar de haakbocht. Neem een stuk of wat glitterdraden en vouw deze in het midden van de draden net voor de bocht om de haaksteel en wikkel deze glitterdraden vast. Nog niet op lengte afknippen. Wikkel de draad één cm naar het haakoog voor de eerste pluk bucktail. Neen een pluk bucktail en klop dit met de hairstacker op lengte om vervolgens op de haaksteel in te binden. Let er bij het inbinden van de bucktail op dat u eerst een paar "losse" wikkelingen om de bucktailharen legt om dan vervolgens de haren om de haaksteel schikken zodat de haaksteel in het midden van de pluk haar zit. Vervolgens de draad langzaam aantrekken waardoor de haren als een paraplu uit gaan staan.

Daarna met een klein druppeltje secondelijm de pluk goed op de haaksteel vastbinden en de resten wegknippen. Bind nu 6 hackleveren in bosjes van 2 stuks , rondom verdeeld vast om de haaksteel tegen de bos bucktail aan. Trek wel eerst het web van de veren en maak ze even lang. Zorg er bij het inbinden voor dat de veren met de punten naar buiten wijzen en bind ze ook weer vast met een klein druppeltje secondelijm en knip de resten van de stam weg. Breng de draad weer een stukje naar voren en wikkel de volgende pluk bucktail om de haaksteel op dezelfde wijze als de vorige pluk. Zorg er bij het inbinden van de bucktail voor, dat er een juiste verdeling ontstaat op de lengte haaksteel rekening houdend met het epoxykopje. De resten van de laatste pluk bucktail bind ik naar het haakoog weg, rekening houdend met het epoxykopje wat ik nog wil maken. Hiervoor laat ik de resten van de bucktail taps aflopen naar het haakoog. Neem vervolgend een stuk zonkerstrip en knip aan het uiteinde een schuin puntje. Houdt er rekening mee dat de haren van het stukje zonkerstrip bij het inbinden naar de haakbocht wijzen dit vergemakkelijkt het inbinden van de strip.

Voor het inbinden breng ik over een lengte van ongeveer 1 cm een druppeltje secondelijm op de tapse wikkeling zodat de zonkerstrip goed vast komt te zitten. Nu bind ik het schuin geknipte puntje van de zonkerstrip op de tapse wikkeling vast. Ik breng de draad naar het haakoog en wikkel de zonkerstrip met een slag of 3-4 stevig om de haaksteel op de lijm vast en bind hem dan stevig af. Knip vervolgens de rest van de strip weg. Nu staat er ongeveer nog één cm voor het epoxykopje. Wikkel nu met een aantal wikkelingen een voorvorm van een kopje, bind de draad af en knip de draad af. Plak nu aan weerszijde van het voorgewikkelde kopje een paar 3-D oogje op het kopje. Zet de wikkelingen van de zonkerstrip met een haarklemmetje naar achteren vast zodat het geen kliederboel wordt bij het maken van het epoxykopje. Maak een klein beetje Z-Poxy aan en breng met een cocktailprikkertje heel geleidelijk een beetje epoxy aan op het kopje. Stuur met de punt van het prikkertje de epoxy heel voorzichtig tegen de zonkerstrip en het haakoog en draai daarbij tijdens het aanbrengen de haaksteel rond zijn as zodat de epoxy ook mooi tussen de plakoogjes vloeit en er een mooi rond kopje ontstaat.

Na een paar minuten is de epoxy stevig genoeg om hem verder te laten uitharden. 

Leader december_2011_Streamer

Aan het eind de glitterdraden op lengte afknippen en de weerhaak platknijpen.

Veel bindplezier en een goede snoekvangst.

Ad Werdekker.

Laatst aangepast op zaterdag 03 december 2011 14:43  

Laatste reacties

Inlog formulier


Kalender

Augustus 2020
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Agenda

Geen evenementen
Banner