Vliegvisgroep The Leader

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Het Zwarte Woud

E-mailadres Afdrukken PDF

Al jaren ga ik met drie vrienden een weekend vissen. Meestal gaan we naar de Duitse Eifel of Sauerland. Omdat we jarenlang op dezelfde stekken hebben gevist, wilden we wel eens wat anders en zijn in het voorjaar van 2018 naar het Zwarte Woud gegaan. Na wat zoeken konden we vergunningen reserveren op twee plaatsen aan de rivier de Murg.

Het Zwarte Woud is een stukje verder rijden dan Sauerland. Kostbare tijd die ten koste gaat van het vissen. Maar voor de langere reis krijg je ook een mooier viswater terug. Tenmiste, als je te juiste plek uit kiest. Op de donderdag vertrokken we. Onderweg naar onze eindbestemming deden we onze eerste vis stek aan. De vergunning was 20 euro per dag. Voor dat bedrag krijg je dan ook… niks. Weggegooid geld.

Op vrijdag en zaterdag hebben we op een stuk gevist waar we 40 euro per dag moesten aftikken. Daarvoor kregen we dan ook een heel lang en mooi stuk om te vissen. De visstand was ook top.

Op een nieuw water vissen betekent voor mij ook altijd even zoeken waar de vis zit en veel lopen om te kijken wat het water zoal te bieden heeft. De vangsten zijn daardoor niet perse hoog. Maar genoten heb ik. Op zaterdag ving ik zes bruine forellen en één regenboog. Daarnaast had ik nog een vijf tal lossers. Er werd weinig aan het oppervlak geaasd, dus de vangst op de droge vlieg bleef beperkt tot één vis.

image029

De zaterdag ging al weer een stukje beter. Ik viste onder een mooie grote poel onder een voetgangersbrug in het dorp. In een paar uur tijd werkte ik de poel van achteren naar voren door. Daarbij bewoog ik me heel rustig om geen vis te verjagen. Ook hier vooral met de nymph aan de slag. Meer dan twee vissen mocht ik niet haken op de droge vlieg. Gelukkig waren het wel top ervaringen. In het heldere water kon ik de stijgende vissen zien staan en daardoor gericht aanwerpen met mijn kleine cdc-shuttlecock. Beide vissen kon ik ook zien stijgen nog voor hun neus door de water spiegel brak om mijn vlieg naar binnen te zuigen. Wat een prachtig gezicht! Het waren flinke vissen van 40+ centimeter. De andere 12 vissen die ik in deze poel ving waren op de nymph. Ook hier zaten flinke vissen tussen. Al met al twee mooie dagen aan de Murg beleefd. Een plek om nog eens terug te keren.

image031

Laatst aangepast op vrijdag 30 augustus 2019 22:13  

Laatste reacties

Inlog formulier


Kalender

Oktober 2020
M D W D V Z Z
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Agenda

Geen evenementen
Banner