Vliegvisgroep The Leader

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Uitdaging

E-mailadres Afdrukken PDF

Aan de start van een nieuw seizoen is het altijd goed terugblikken, ook bij het vliegvissen. 2012 was voor mijn vismaten en mijzelf een bizar visseizoen, vooral op de rivier was alles net even anders dan normaal. Het voorjaar was bar slecht, het begin van de zomer ging wel, maar begin augustus ging het los. Dagen met tien tot twintig dikke windes en roofbleien waren enkele weken achtereen heel gewoon. Net toen we dat normaal begonnen te vinden en de automatische piloot toesloeg werden we door de natuur onder de koude douche gezet of eigenlijk meer de grond ingeregend. Wat een pokkeweer! Niet dat we ons daar door laten tegenhouden, maar opeens vingen we geen moer meer. En het miegelde van de vis tussen de waterplanten, maar ze negeerden ons volkomen en erger nog ook onze vliegen werden niet bekeken. Na drie bijna visloze weekends kreeg ik in de stromende regen echter opeens een snoeiharde aanbeet op mijn greentag nimf. Na een kwartier rossen (nou ja op een drietje) kreeg ik de vis in zicht en tot mijn stomme verbazing bleek het een harder te zijn, mooi voorin de lip gehaakt. Krijg nou t……..

P7140433


Nu begrepen we ook waarom de waterplanten dit jaar zo snel verdwenen, graskarpers zijn er niets bij. En het einde van het rivier seizoen kwam door die weggevreten vegetatie ook een maand sneller dan normaal. Begin september hadden de kleine visjes geen schuilplaats meer op de ondiepe platen en verdwenen samen met de windes en roofbleien naar onbekende bestemming. Net toen we een hele verzameling hardervliegen hadden gebonden, maar komend seizoen……. Dan zullen we die harders eens mores leren.


Eindconclusie 2012: Fascinerend en spannend! Je kunt je als vliegvissers blijven ontwikkelen want de natuur heeft geen automatische piloot stand. Het blijft altijd uitdagend en ik kan haast niet wachten tot we weer los kunnen op de Lek en de Waal.


Uitdaging is voor mij dus essentieel in mijn hobby en dat is ook de reden dat ik in april stop met mijn bestuurswerk voor de Leader. Ik heb dat gedurende een lange periode gedaan en het was ontzettend leuk om samen met jullie nieuwe activiteiten te ontplooien, zoals bijvoorbeeld workshops tweehandig werpen, een nieuw clubblad, zelf hengels bouwen, werpcertificaten behalen en vis/bind thema’s uitwerken. Ik genoot ook altijd van onze gezellige bestuursvergaderingen met de hilarische visverhalen dwars door elk agendapunt heen. Maar mijn ideeën voor nieuwe clubactiviteiten zijn nu vrijwel uitgeput. Dus geweest is geweest en de club heeft bestuurders met nieuwe ideeën nodig om te kunnen blijven bestaan. En dat is ook de uitdaging aan jullie allen, zonder actieve leden kan de club niet verder.


Gelukkig neemt Kees van der Hulst mijn bestuursplek over, dat komt dus wel goed. Kees veel succes! Zelf blijf ik lekker meedoen aan de vrije bindtafel en misschien kunnen we iets starten met de oude rotten die ook uitdaging zoeken?
Die harders zijn dus gewaarschuwd!

Gerrit van Middelkoop

Laatst aangepast op maandag 08 april 2013 22:29  

Laatste reacties

Inlog formulier


Kalender

Maart 2019
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Agenda

zo 24 mrt @09:00 -
gezamenlijke visdag
wo 17 apr @20:00 -
bindavond
zo 28 apr @09:00 -
gezamenlijke visdag
wo 8 mei @20:00 -
bindavond
Banner